Kirsten Jeurissen

Soms kunnen peuterfoto’s een glimp van de toekomst onthullen. Dat geldt zeker in het geval van Kirsten Jeurissen. Als kleine koter werd ze regelmatig gekiekt, spelend met de hoorn van haar vader. Na in haar jonge jaren de viool en piano uitvoerig te hebben ontdekt, stapte ze op haar tiende over naar haar ‘favoriete instrument’. “Mijn eerste hoorn was een onooglijke, ongelakte zilverkleurige hoorn, maar binnen de kortste keren struinde ik er wel alle amateur orkesten uit Den Haag en omstreken mee af.”

Kirsten is leergierig: tegelijkertijd met haar opleiding aan het Haags Conservatorium bij Vicente Zarzo en Herman Jeurissen volgde ze de studie rechten aan de Universiteit van Leiden. Beide specialismen kwamen samen in haar afstudeerscriptie: De rechten en plichten van de uitvoerend kunstenaar. “Vanaf het moment van afstuderen was de weg voor mij helemaal vrij om fulltime met alle facetten van muziek bezig te zijn. Wat een genot.”

Waar Kirsten bij het Gelders Orkest haar liefde voor het grote symfonische repertoire kwijt kan, voedt ze bij het Nederlands Blazers Ensemble haar nieuwsgierigheid en behoefte aan prikkeling door middel van nieuwe, onbekende uitdagingen, waaronder bijvoorbeeld het leren bespelen van niet voor de hand liggende muziekinstrumenten en het ontdekken van muziek uit minder bekende culturen. Ook deelt ze haar liefde en passie voor muziek graag met amateur musici, in de vorm van privé- en ensemble-lessen.

Terug