Egbert Jan Louwerse

Mijn naam is Egbert Jan Louwerse en ben sinds het seizoen 2019/2020 de nieuwe fluitist van het kwintet. Ik ben hoofdvak docent Fluit en coördinator Klassiek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar Mette mijn collega is en wij ook samen lesgeven en werken aan het begeleiden van studenten.

Als fluitist doe ik heel veel verschillende projecten waarbij kamermuziek mijn grote liefde heeft. Als uitvoerende muzikale researcher doe ik de afgelopen jaren onderzoek naar Franse kamermuziek, maar ook Barok en het hedendaagse repertoire interesseren mij erg. Dat laatste maakt dat ik ook als componist/speler actief ben, soms gebruik makend van electronica die toegang geeft tot nieuwe klankwerelden.

Als musicus die veel verschillende dingen doet, zoals wij dat alle 5 doen, kom je elkaar altijd wel ergens tegen. Zo kende ik de collega’s uit het kwintet al van eerdere samenwerkingen en dat maakte dat ik geen moment hoefde na te denken toen de vraag kwam in het kwintet te willen komen. Sámenspelen is een belangrijk aspect in het kwintet. Het is niet alleen eenieders meegebrachte enorme ervaring die het zo heerlijk maakt in het kwintet te spelen, maar misschien wel vooral het samensmelten van elkaars artistieke breinen tijdens het musiceren, een vorm van communicatie waarvoor geen woorden nodig zijn, maar waarin wij elkaar feilloos begrijpen. Komt u weer eens luisteren?

Terug